Home FAQ Na de huur Moet ik de auto met een volle brandstoftank inleveren?

Moet ik de auto met een volle brandstoftank inleveren?

Het brandstofbeleid wordt bepaald door het land waar het voertuig gehuurd wordt en is afhankelijk van het type voertuig. Neem vóór de aanvang van elke huur de toepasselijke regels zorgvuldig door. Alle voertuigen worden doorgaans afgeleverd met een volle brandstoftank. Na afloop van de huurperiode kunnen zich de volgende drie situaties voordoen:

1. U levert het voertuig in met hetzelfde brandstofniveau:

  • We bezorgen u een voertuig met een volle brandstoftank van een bepaald brandstofniveau dat vermeld staat in de Huurovereenkomst.
  • U levert het voertuig in met een identiek brandstofniveau.
  • Er worden geen kosten voor het voltanken van het voertuig of voor brandstof aangerekend. Hou er rekening mee dat Europcar een bewijs van brandstofaankoop kan vragen (ontvangstbewijs).


2. Terugkeer van het voertuig met een lager brandstofniveau dan het brandstofniveau op het ogenblik van het vertrek (Bijtankvergoeding):
  • Indien u niet koos voor de Volle Tank Optie en het voertuig niet met een volle tank wordt ingeleverd, moet u de kost van de ontbrekende hoeveelheid brandstof vergoeden vermeerderd met een bijtankkost


3. Volle Tank Optie
  • Bij het ophalen van het voertuig betaalt u de prijs voor een volle tank brandstof. De kosten hiervoor hangen af van voertuigcategorie.
  • U mag het voertuig inleveren zonder acht te slaan op de hoeveelheid brandstof die nog in de tank aanwezig is.
  • Vermits Europcar u niets aanrekent voor het voltanken van het Voertuig, hoeft Europcar u ook niet te vergoeden voor de niet-verbruikte brandstof.

Was dit antwoord nuttig voor u?
Ja
Neen

Hulp nodig?
Onze klantendienst staat klaar om u te helpen.

Neem contact met ons op